Redirecționează 3,5% din impozitul pe profit


CE ESTE FORMULARUL 230?


Este modalitatea prin care fiecare persoană care a fost salariată în 2019 (pentru o luna sau pentru întregul an) poate direcționa 3,5% din impozitul pe care-l datorează statului către o cauză socială. În cazul în care nu va completa acest formular, banii vor rămâne la stat.


CARE SUNT DATELE CE TREBUIE COMPLETATE?


Rubrica I (nume, prenume, inițiala tatălui, CNP, localitate, județ, stradă și număr stradă) și Rubrica II – redirecționare 3,5% (denumire Asociația CRISTI VASILIU, cod fiscal 38450479, cont bancar RO03 BTRL RONC RT04 0883 2001, suma nu trebuie completată), varianta dorita de sustinere – unul sau doi ani și semnătură contribuabil.


DACA SUNT PFA/PROFESIE LIBERALĂ SAU AM ALTE VENITURI EXTRA SALARIALE POT DIRECȚIONA ACEASTĂ SUMĂ?


Da, poti direcționa, însă nu prin intermediul formularului 230, ci prin prin completarea Declarației unice prin intermediul Spațiului Privat Virtual (SPV). În acest caz, se completează în secţiunea I.6 următoarele date: I.6.1.B) Susţinerea cu 3,5% Denumire: Asociația CRISTI VASILIU, cod fiscal 38450479, cont bancar RO03 BTRL RONC RT04 0883 2001.


UNDE DEPUN FORMULARUL?


Personal, la sediul ANAF de care aparții cu domiciliul (adresa din buletin) sau prin poștă cu confirmare de primire.


ASOCIATIA CRISTI VASILIU POATE DEPUNE FORMULARUL ÎN NUMELE MEU?


Desigur, putem face asta. Te rugăm să ne trimiți formularul tău (și pe al prietenilor tăi, dacă i-ai convins să ne susțină) până pe 15 Mai 2020 pentru a avea timp să le organizăm și depunem la ANAF. Adresa noastră este: Tg.Mures, str.Maramures nr.35 sau contacteaza-ne telefonic: 0749282282


 

Sponsorizare 20%

 

Sau altfel spus, decideti voi ce se întâmplă cu banii din impozitele voastre. Și puteți decide să ne fiți alături. Procedura de redirecționare este simplă:

 

Poți alege organizația noastră sau una dintre cauzele de care ne ocupăm.

 

Intocmim un CONTRACT DE SPONSORIZARE

 

Contractul completat va fi apoi trimis catre noi in doua exemplare semnate si stampilate. Îl semnăm și noi, îl ștampilăm și returnăm un exemplar firmei. Contractul reprezintă baza redirecționării cotei de 20% din impozitul pe profit.

 

Dacă firma nu a avut profit, aceasta are posibilitatea să facă sponsorizări. Pe măsură ce situația financiară a firmei se îmbunătățeste, aceasta își poate deduce din impozitul pe profit din urmatorii 7 ani, sponsorizarea făcută.